… veel méér dan een barbecue

Een heus openlucht-restaurant voor roken, grillen, bakken en koken :

Dit in Amerika al jaren bijzonder succesvolle product is een moderne versie van de meer dan 1000 jaar oude “Kamados” uit China en Japan. Het eivormige toestel is in de eerste plaats een superieure barbecue, waarin het vlees ontzettend mals blijft en niet aanbrandt. Maar het is ook een echt openlucht-restaurant, dat zich uitstekend leent voor het bakken, braden, koken, roken en grillen van vlees, gevogelte, vis, groenten, aardappelen, brood en pizza’s. Zelfs complete maaltijden zijn er in te bereiden.

Daarbij blijven door het warmtecirculatiesysteem de smaak, geur en kleur van de voedingsmiddelen optimaal behouden. Door die unieke rondom-verwarming wordt voedsel sneller bereid en blijft vlees ongekend mals. Bij goed gebruik is de kans op slecht bereid of rauw voedsel dan ook nihil.

Het ei is gemaakt van dik, hittebestendig keramiek dat zeer hoge temperaturen verdraagt (>1100 º C) en een groot isolerend vermogen heeft. Aan de buitenzijde is een ‘onverwoestbare’ glazuurlaag aangebracht. Een uitgekiend scharnier en dito handgrepen maken probleemloos openen en sluiten mogelijk. De hoge stabiliteit en goede verplaatsbaarheid zijn nog te vergroten met een optioneel solide stalen onderstel op wielen of een schitterende houten tafel op wielen.

Er werd ook veel aandacht besteed aan het gebruiksgemak. Aansteken en nauwkeurig regelen van de temperatuur zijn uiterst eenvoudig. Net als het reinigen van de buitenzijde – de binnenzijde is zelfreinigend. Bovendien is het ei door zijn hoog isolerend vermogen bijzonder spaarzaam met houtskool. Het kooktoestel kan het hele jaar door, zelfs bij vorst en/of regen, gebruikt worden. Dus ook op die zomerse regendag waarop de hele famillie is uitgenodigd of voor de kerstkalkoen !